برنامه هیئت 14 معصوم (ع) درتاریخ 26-09-1390
بنام خدا
برنامه این هفته هیئت چهارده معصوم وجیهای مقیم اصفهان تاریخ 1390/09/24خیابان پروین اعتصامی منزل آقای رضا رضائی(قربانعلی)
برنامه ها:قرائت قرآن کریم ودعای پرفیض کمیل
عیدالله الاکبر غدیر برهمه شیعیان مبارک باد
هیئت 14 معصوم علیه السلام وجیهای مقیم اصفهان
عید تاریخی آل محمد علیهم السلام
روز غدیر در واقع عید آل محمد علیهم السلام و روز جشن اهل بیت است، و به همین علت تأکید خاصی از سوی ائمه علیهم السلام بر جشن گرفتن و اظهار شادی در این روز وارد شده است.
شخصی یهودی که در مجلس عمر حاضر بود گفت: اگر آیه «الْیَوْمَ اَکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُمْ ...» که در روز غدیر نازل شده است در امت ما نازل شده بود، ما روز نزول آن را عید می گرفتیم.
بدون شک عید گرفتن غدیر به معنای زنده نگه داشتن آن روز تاریخی در دل های شیعیان و یادآوری محتوای آن است.
گرامی داشتِ یادبود غدیر
گرامی داشتِ یادبود سالانه غدیر، تجدید خاطره آن و بیعت مجدد با امیرالمؤمنین علیه السلام است، که از زمان ائمه علیهم السلام تا کنون همواره برگزار شده است. سالانه هزاران نفر در شب و روز غدیر در حرم امیرالمؤمنین علیه السلام حضور یافته اند و بَندِ رِقّیَّتِ او را زینت گردن خود ساخته اند و به صاحب اختیاری مطلق او بر همه هستی شان بالیده و این را به مانند بیعت با فرزندش حضرت قائم آل محمدعجل اللّه فرجه تلقی کرده اند.
زیارت مفصل غدیر یادگار امام هادی علیه السلام
امام هادی علیه السلام در سالی که مُعْتَصِم عباسی آن حضرت را از مدینه به سامرا تبعید کرد، در روز غدیر به نجف آمدند و در حرم جدشان امیرالمؤمنین علیه السلام حضور یافتند و زیارت مفصلی خطاب به آن حضرت انشا فرمودند. این زیارت دوره کاملی از عقاید شیعه و منشور ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام و فضایل و سوابق و محنت های آن حضرت است.
جشن امام رضا علیه السلام در روز غدیر
امام رضا علیه السلام در روز غدیری روزه گرفتند و برای افطار عده ای را دعوت کردند، و برای آنان سخنان مفصلی درباره غدیر فرمودند و به منازل آنان هدایایی فرستادند.
دعا، تجدید پیمان و بیعت
دعاهای مختصر و مفصلی برای روز غدیر وارد شده که غدیریان با خواندن آنها به نوعی با خدا و رسول و ائمه علیهم السلام تجدید پیمان می کنند. خواندن این متون نورانی را می توان به مثابه «بیعت» و «تجدید بیعت» برای کسانی به حساب آورد که در غدیر حاضر نبوده اند و پس از قرن ها آرزوی حضور در آن مراسم با شکوه را داشته اند.
مضامین والای این دعاها، در قالب شکرگزاری و اظهار عقاید شیعه درباره ولایت اهل بیت علیهم السلام و دعا برای آینده است.
دعاهای غدیری
مضامین بعضی از دعاهای روز غدیر که در کتاب های ادعیه آمده چنین است:
سپاس خدای را که فضیلتِ این روز را به ما شناسانید و حرمت آن را بما فهمانید، و با معرفتِ آن به ما شرافت داد.
ـ خداوندا، ما ندایِ منادیِ ایمان را اجابت کردیم. که آن منادی پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم بود و ندایِ او ولایت بود.
ـ خدایا، تو را شکر که بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم ما را به امامان علیهم السلام هدایت کردی که مایه کمال دین و تمام نعمت بودند، و با این هدایت اسلام را به عنوان دین برای ما پسندیدی.
ـ خدایا ما تابع پیامبر و امیرالمؤمنین علیهماالسلام هستیم، و به جِبت و طاغوت و بُت های چهارگانه و پیروان آنها کفر می ورزیم، و از هر کس که از اول تا آخر روزگار، آنان را دوست بدارد بیزاریم. خدایا، ما را با امامانمان محشور فرما.
ـ خدایا، ما از هر کس که با امامان روی جنگ داشته باشد، بیزاریم.
ـ خدایا، این روزی که ما را به آن گرامی داشته ای مبارک فرما، و ما را در ولایت ثابت قدم بدار، و ایمانِ ما را ناپایدار مخواه و ما را از کسانی قرار ده که از دعوت کنندگان به دوزخ بیزارند.
ـ خدایا، ما را توفیقِ همراهی با حضرت مهدی علیه السلام و حضور در تحت لوایش عنایت فرما
|